Cazul fetiței de 9 ani ucisă de mamă, la Galați, aruncă în aer sistemul de asistență socială! Raportul Corpului de Control: tragedia putea fi evitată

Cazul halucinant de la Galați, unde o fetiță de 9 ani a fost ucisă în bătaie de propria mamă, scoate la iveală o serie de nereguli grave din sistem. Potrivit realitatea.net raportul Corpului de Control arată că tragedia ar fi putut fi evitată, însă instituția care ar fi trebuit să aibă grijă de copiii abuzați nu și-a făcut treaba. Timp de un an, Protecția Copilului a făcut doar controale superficiale. Atenție, urmează informații care vă pot afecta emoțional. 

În urma tragediei care a șocat o țară întreagă, Corpul de Control al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție a fost trimis la Galați. Deși femeia era cunoscută cu probleme psihice, doar în momentul în care educatoarea uneia dintre fetițe i-a văzut acesteia vânătăile de pe corp a sesizat DGASPC. Însă instituția nu a făcut controale amănunțite.

Imediat după ce a fost finalizat raportul, comisia a trimis o solicitare clară la toate Direcțiile pentru Protecția Copilului din țară, unde se cere de urgență modificarea protocolului și a tuturor regulamentelor în ceea ce privește instrumentarea acestor cazuri.

Astfel, vor fi stabilite termene clare de vizită la domiciliu, și stabilirea unor pași ce trebuie făcuți în cazul în care este vorba de copii abuzați. Aceste lucruri nu au fost făcute până acum.

Descoperire șocantă în cazul fetiței omorâte în bătaie de mama cu probleme psihice. Autoritățile știau situația, dar n-au mișcat un deget

Raportul a scos la iveală faptul că nu s-au făcut controale prin care tragedia să fi putut fi evitată și cele trei surori să fi fost scoase la timp din mâinile mamei criminale.

Astfel, principalele măsuri propuse de echipa de control sunt mutarea într-un alt serviciu și declanșarea cercetării disciplinare în cazul psihologului și asistentului social care au instrumentat cazul fetiței decedate și al surorilor acesteia. Totodată, șeful Serviciului Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Galați va fi cercetat disciplinar pentru modul în care a gestionat situația.

Alexandra avea 9 ani și a murit pe 31 ianuarie anul acesta după ce a fost schingiuită, arsă și bătută crunt de propria mamă zile în șir. Prin violențe de neimaginat au fost nevoite să treacă și cele două surori mai mici. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.