Ce spune Ministerul Sănătății despre o posibilă epidemie de gripă în România. Mesajul postat pe Facebook: „Atenție!”

În România nu există o epidemie de gripă în acest moment, atrag atenția reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. Potrivit datelor la care fac referire specialiștii din Sănătate, numărul cazurilor de viroze respiratorii şi gripă este cu aproximativ 25% mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Atenţie! În România nu se înregistrează o epidemie de gripă în acest moment. Datele ne arată că numărul cazurilor de viroze respiratorii şi gripă este cu aproximativ 25% mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, este mesajul transmis, vineri, de Ministerul Sănătăţii (MS), pe pagina de Facebook.

Ministerul Sănătății recomandă „prezentarea la camera de gardă sau la unităţile de primiri urgenţe DOAR dacă temperatura depăşeşte 39 de grade şi există comorbidităţi”.

„În cazurile uşoare sau medii, contactaţi medicul de familie pentru recomandări şi izolaţi-vă la domiciliu”, mai indică sursa citată.

Recomandările pentru părinţi sunt să evite trimiterea copiilor în colectivităţi dacă prezintă simptome de viroză (tuse, dureri în gât, mialgii, febră) pentru a preveni răspândirea virusului.

Reprezentanţii ministerului reamintesc că „virozele respiratorii NU se tratează cu antibiotice”.

„Optaţi pentru tratament simptomatic şi asiguraţi-vă că pacienţii sunt bine hidrataţi. Împreună putem asigura sănătatea comunităţii!”, se mai arată în mesajul Ministerului Sănătății.
 

Sursa: Realitatea Medicala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.