Cherecheș urmărea să ajungă în sânul mafiei italiene – Dezvăluiri surprinzătoare despre planurile fostului edil

Apar detalii explozive despre planul lui Cherecheș de a scăpa de pușcărie! Primarul din Baia Mare speră că mafia italiană îl va scăpa de extrădare. Polițiștii germani au găsit asupra lui un buletin italian emis încă din anul 2022, semn că își planificase fuga în detaliu. Edilul a fost filat de mai bine de 24 de ore după ce și-a reactivat telefonul mobil cu două noi cartele cumpărate. Acesta avea asupra sa peste 3.000 de euro și urmărea să ajungă în Italia cu orice preț, acolo unde și-a creat legături puternice de afaceri cu mafia din sudul peninsulei. El a fost transportat și încarcerat în penitenciarul din Augsburg. 

Mafia italiană din comuna Villa Literno, de lângă Napoli, are legături puternice de afaceri până în Maramureș. Presa locală din Baia Mare a publicat în 2014 un articol în care detalia afacerile baronilor italieni cu funcționarii români. Cătălin Cherecheș era deja primar din 2011. În 2015, autoritățile italiene au arestat în Casal di Principe, un sat chiar de lângă locul unde urmărea să ajungă Cherecheș, 42 de mafioți. Carabinierii au descoperit un buncăr care era folosit pentru a ascunde mafioții fugari. 

Afacerile mafioților napoletani erau cifrate la 2 milioane de euro și vizau servicii și reparații la stații de monitorizare a aerului. Doi cetățeni italieni erau implicați în afacerile derulate în Maramureș. Jurnaliștii din Baia Mare arată că în 2006 autoritățile române au încheiat un contract de peste 15 milioane de lei cu firma italienilor de monitorizare a aerului.

Prin aceste legături urmărea Cherecheș să ajungă în sânul mafiei napoletane. Edilul din Baia Mare avea asupra lui un act de identitate emis în Villa Literno, chiar lângă Napoli, încă din septembrie 2022, semn clar că edilul își planifica fuga de ani buni, iar actul l-ar fi obținut cu ajutorul mafiei napoletane.

Cherecheș ar fi intenționat să stea ascuns chiar în buncărul fugarilor de lângă Napoli. Primarul a fost prins în Germania, în orașul Augsburg după ce și-ar fi cumpărat două cartele noi și le-a activat în același telefon mobil pe care îl avea. Anchetatorii din Munchen au dat urmele sale și l-au prins.

Primarul a fost depistat alături de mătușa sa în timp ce gonea cu peste 200 de kilometri la oră pe autostradă. Au ajuns la o gară și au încercată să scape de mașina cu care circulau, însă a fost prins de polițiști. Cherecheș s-a opus încătușării, însă nu a mai putut scăpa. Polițiștii au găsit și peste 3.000 de euro și mai multe acte de identitate suspecte.

Edilul a crezut că scapă definitiv după ce a trecut cu buletinul vărului său pe la granița Petea cu Ungaria, imediat după ce s-a ales cu condamnarea de 5 ani. Procuratura din Munchen urmează să decidă când va fi extrădat Cherecheș. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.