Un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Craiova, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce, începând cu anul 2018, a obligat trei tinere, dintre care două minore, să se prostitueze.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, au efectuat o percheziție domiciliară, în municipiul Craiova, la locuinţa tânărului.

Anchetatorii spun că, începând cu anul 2018, persoana în cauză, un bărbat, de 31 de ani, din Craiova, ar fi racolat, profitând de starea lor de vulnerabilitate, trei tinere din județele Dolj, Bacău și Arad, dintre care două minore.

Acesta le-ar fi închiriat apartamente în regim hotelier,în municipiul Craiova și le-ar fi determinat să practice prostituția.

Ulterior, două dintre aceste tinere ar fi fost transportate în Spania – Almadralejo și Franța – Nantes, unde ar fi practicat prostituția.

„În urma percheziţiei, au fost ridicate un telefon mobil și diverse înscrisuri, în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, după efectuarea percheziției domiciliare, bărbatul a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. –S.T. Craiova, în vederea audierii, iar, în urma administrării probatoriului, procurorul de caz a dispus reținerea acesteia”, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Ulterior, faţă de bărbatul în cauză, Tribunalului Dolj a emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile.