Creșteri de prețuri pe toate planurile: Alimente mai scumpe cu 46% până în noiembrie – Mâncarea va deveni un lux

Căldura din calorifere și mâncarea de pe masă devin tot mai scumpe! Se anunță noi majorări la aproape toate produsele și serviciile și, la fel ca în ultimele luni, vizate sunt și alimentele, în special carnea și lactatele. Până la finalul lunii următoare, coșul de cumpărături ar putea costa cu 46% mai mult.

Managerii întreprinderilor estimează o creștere accentuată a preţurilor în magazine, până în luna noiembrie. Mai exact, toate produsele expuse la vânzare s-ar putea scumpi cu peste 40%.

„Vin din urmă pe lângă prețul la materie primă, pe lângă prețul la energie, la gaze, vin din urmă prețurile altor ingrediente sau materiale care intră în costurile unui produs alimentar. Au crescut enorm costurile pentru ambalaj, fie că discutăm de lapte, fie că discutăm de pungi pentru pâine, fie că discutăm de ambalaj pentru preparatele din carne, au crescut foarte mult costurile la transport.

Da, prețurile pot crește fără niște măsuri foarte clare, pot crește spectaculos dintr-un punct de vedere al nostru, în condițiile în care 70% dintre români au o putere de cumpărare foarte scăzută”, a spus Dragoș Frumosu – președintele Asociației Sindalimenta.

Deja în ultimul an alimentele s-au scumpit cu 20%.

Scumpirile anunțate la lactate sunt de-a dreptul șocante: fermierii anunță că un kilogram de cașcaval va costa chiar și 100 de lei. Ministrul Petre Daea spune că nu avem motive reale de îngrijorare și îi acuză pe producători că vor să profite de criză, să se îmbogățească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.