Culisele statului paralel | Cozmin Gușă, dezvăluire BOMBĂ: ”Se discută foarte serios preluarea participației în Petrom de către Gazprom”. CONSECINȚE la nivel geopolitic

Cozmin Gușă a vorbit vineri seară la Realitatea Plus, în emisiunea ”Culisele statului paralel”, moderată de Anca Alexandrescu, despre căpușarea companiilor Petrom și Transgaz de către străini. Consultantul politic a făcut și o dezvăluire-bombă: ”se discută foarte serios preluarea, în următoarea perioadă, a participației în Petrom de către Gazprom. Suspiciunea unei influențe din Est se va confirma”, a spus acesta. 

”O să spun o treabă paradoxală, întorcându-mă la privatizarea Petrom: aș prefera să fie căpușat de către români decât de către austrieci, cum este astăzi, în condițiile în care se externalizează profiturile fără să se mai plătească taxele. 

Chiar apropo de Transgaz, aș îngurgita mai bine să știu că resursele românești nu sunt căpușate de firme precum OMV. ”Diamantul roz”, apropo de relația cu Moldova – aprecierea mea față de Vicrtor Ponta este către zero sau spre minus… discuțiile inițiale cu Plahotniuc au vizat și distribuția de gaze, nu doar transportul de gaze până acolo. (…)

Plahotniuc ar putea reveni, fiind apropiat de Joe Biden. 

O să vă dau și o bombă. Vă rog să verificați… se discută foarte serios preluarea, în următoarea perioadă, a participației în Petrom de către Gazprom, suspiciunile de la momentul privatizării Petrom și suspiciunea unei influențe din Est se va confirma. Dacă asta se va confirma, și este o marjă de timp până prin iunie să se confirme, această posesie de exploatare – nu doar de gaze, ci și de petrol – se va duce în cu totul altă zonă, de altă orientare geopolitică. 

Unde a greșit statul român cu Transgazul a fost la momentul negocierilor literelor B și A din BRUA. Nu am negociat corespunzător cu Bulgaria, care este rolul ei, și nici cu Austria, în așa fel încât gazele transportate prin sistemul Transgaz să nu se oprească în Ungaria, ci să meargă mai departe. 
Aici, Liviu Dragnea și chiar și Mihai Tudose au avut intenția bună de a prelua distribuția din Grecia. Din păcate, Transgazul nu a fost lăsat, au câștigat rușii, dar cei doi au fost niște promotori. 

Dacă eu aș fi astăzi Președintele țării sau șeful serviciilor, aș detașa ofițeri activi la companii precum Transgaz și Romgaz, care să poată să ne păzească și interesul național”, a spus Cozmin Gușă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.