Cum va fi vremea în primele zile din ianuarie 2023 – Anunțul venit de la meteorologi

Vremea va fi caldă în noaptea dintre ani şi în primele zile din 2023, atât în ţară cât şi în Bucureşti, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Raul Ilea, meteorologul de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), precizând că şansele de a avea zăpadă sunt foarte reduse la nivelul întregii ţări.

„În noaptea dintre ani vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru perioada respectivă, cu minime termice în general între -1 şi 8 grade Celsius. Cerul va fi variabil şi doar în zonele joase din centru, sud şi est va fi nebulozitate joasă sau ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane, mai ales în Carpaţii Orientali. Pentru Bucureşti, vreme tot aşa mai caldă decât în mod obişnuit, cu o minimă de 1-3 grade, cerul va fi variabil, iar vântul slab până la moderat. Spre dimineaţă însă va creşte probabilitatea de ceaţă”, a precizat Ilea.

Potrivit sursei citate, în primele zile din noul an se vor menţine aceleaşi caracteristici ale vremii la nivelul întregii ţări, iar temperaturile maxime vor urca în unele zone până la 18 grade Celsius.

„Referitor la începutul Anului Nou, pe data de 1 ianuarie, vremea în continuare va fi mai caldă decât în mod obişnuit, cu maxime la nivelul întregii ţări între 8 şi 18 grade şi minime între -3 şi 7 grade Celsius. Cerul va fi variabil, dar dimineaţa şi noaptea în centrul, sudul şi estul ţării va fi probabilitate mare pentru nori joşi sau ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări ziua pe crestele montane, mai ales în Carpaţii Orientali. Aceeaşi vreme mult mai caldă decât în mod normal şi pentru data de 2 ianuarie, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nord-vest, însă probabilitatea de precipitaţii va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în zona montană înaltă. Maximele termice se vor încadra între 8 şi 18 grade, iar minimele între -2 şi 7 grade. Tot aşa, dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă sau nori joşi”, a explicat specialistul ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.