DATA „decesului” oficial al PNL – 25 mai 2023 și negocieri din timpul CDR, în Protocolul cu PSD. Dezvăluiri la „Culisele statului paralel”

Informație dezvăluită în exclusivitate la „Culisele statului paralel” cu Anca Alexandrescu, marți seară. Actuala coaliție PNL-PSD-UDMR reînvie stilul negocierilor din timpul guvernării CDR, dezbinată la sfârșitul anilor 90 de frământările dintre partidele istorice PNȚCD și PNL. În plus, prin protocolul coaliției este „parafată” și data „decesului politic” al PNL, potrivit declarațiilor făcute de jurnalistul Marius Ghilezan.

Jurnalistul Marius Ghilezan a dezvăluit prezentat, în exclusivitate, marți seară, cum funcționează procolul alianței dintre PNL, PSD și UDMR, amintind de fostele comisii de negociere ce funcționau în timpul CDR, între 1996 și 2000: CoCoPo (Comisia de coordonare politică), CoCoGu (Comisia de coordonare guvernamentală) și CoCoPa (Comisia de coordonare parlamentară).

Marius Ghilezan susține că în protocol „este trecută și data morții PNL-ului: 25 mai 2023”, când se face rotația PNL cu PSD la guvernare.

„Deci atunci îi îngroapă… Dar astăzi ne explica dl Cîțu că atunci PNL va prelua Finanțele, Justiția, Transporturile…”, a adăugat și Anca Alexandrescu.

„Pe 25 mai 2023 se face rotativa. E trecut în acord. Atunci se rotesc si viceprim-miniștrii și ministrul Transporturilor. Intră în rotativă și Sorin Grindeanu. Cine știe unde ajunge? Poate ajunge mai sus.

Revocarea miniștrilor si a tuturor persoanelor susținute in funcții publice se va face de coaliție prin consultarea tuturor formațiunilor”, a spus Marius Ghilezan.

„La fel era și cu USR, nu e nimic schimbat. Este identic”, a observat Anca Alexandrescu.

„Primul ministru va colabora cu viceprim-ministrii și  cu secretarul general al Guvernului, vor decide impreuna agenda guvernului. Primul ministru nu prea are nicio putere… Și au rol de avizor. (…)

Este exact ca pe timpul CDR. 

Medierea eventualelor dezacorduri de natură parlamentară, precum și dezbaterea punctelor divergente asupra programului (de guvernare – n.red.) se va desfășura în ședințele comune ale coaliției. (…) N-au încredere unii în alții”, a declarat Marius Ghilezan.

„Asta este de fapt expresia faptului că Nicolae Ciucă nu va avea nicio putere. În mod normal, într-un guvern, într-o țară normală, ceea ce nu e cazul la noi, primul ministru e singurul care poate decide ce intră pe ordinea de zi la guvern, ce se aprobă, ce nu se aprobă, dacă intră ceva pe lista suplimentară.

Asta e. S-a terminat. 

Asta este nu numai îngroparea PNL, ci îngroparea coaliției. Nu cred că vor ajunge nici la 25 mai 2023”, a concluzionat Anca Alexandrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.