De unde poate fi descărcat certificatul verde. Documentul devine obligatoriu în localitățile cu o rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori

Guvernul României a aprobat, vineri, obligativitatea prezentării certificatului verde pentru participarea la unele activități în localitățile cu o rată de infectare mai mare de 3 la mia de locuitori, dar care nu depășește 6 la mia de locuitori. Documentul poate fi descărcat prin accesarea linke-ului certificat-covid.gov.ro.

Pentru generarea certificatului digital european trebuie accesat link-ul certificat-covid.gov.ro

Certificatul atestă calitatea de persoană vaccinată, testată negativ sau recuperată după infecția cu COVID-19.

Pe site-ul certificat-covid.gov.ro sunt prezentați în detaliu pașii care trebuie urmați.

Autentificarea se realizează prin introducerea unei adrese de email. Ulterior accesați link-ul primit pe mail.

Prin accesarea link-ului veți fi redirecționat în portalul de generare a certificatelor digitale UE privind COVID. Selectați categoria din care faceți parte (persoană vaccinată, testată negativ sau recuperată după infecția cu Covid-19) și completați câmpurile generate cu datele de identificare.

a) Pentru persoane vaccinate: CNP, nume, prenume, serie și număr act de identitate, tipul vaccinului, luna și județul vaccinării

b) Pentru persoane testate în ultimele 72 de ore: nume, prenume, serie și număr act de identitate

c) Pentru persoane recuperate după COVID-19: nume, prenume, serie și număr act de identitate, luna și județul înregistrării ultimului test pozitiv.

Documentul poate fi descărcat, iar dacă doriți generarea unui nou certificat, accesați pictograma „Adaugă” și reluați pașii menționați mai sus.

Citește și: Guvernul României: Undă verde pentru Certificatul verde, în localitățile cu o incidență mai mare de 3 la mia de locuitori

Hotărârea de Guvern va intra în vigoare începând de luni, 20 septembrie, dată de la care organizatorii/operatorii economici sunt obligați să scaneze codul QR de pe certificatul digital UE, prin intermediul unei aplicații mobile „Check DCC”, care permite verificarea valabilității și integrității certificatului.

 
 
 
 
 
 
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.