Decizie definitivă a ICCJ: Starea de alertă a fost prelungită ilegal. Certificatul verde, inutil

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că starea de alertă din România a fost prelungită ilegal, iar ca atare condiționarea accesului la diverse manifestații publice în baza certificatului verde a fost tot ilegală. 

Decizia este definitivă, după ce o decizie similară în primă instanță a fost contestată de instituția Guvernului, în mandatele mai multor cabinete.

Detalii soluţie: Respinge recursul declarat de recurentul-pârât Guvernul României împotriva sentinţei nr. 1796 din 3 decembrie 2021 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal, ca tardiv formulat. Respinge, ca neavenit, recursul declarat de Ministerul Afacerilor Interne prin Direcţia Generală Juridică împotriva aceleiaşi sentinţe. Respinge recursul declarate de recurentul-pârât Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă reprezentat de DSU împotriva sentinţei nr. 1796 din 3 decembrie 2021 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 16 noiembrie 2022, au decis judecătorii ÎCCJ.

După publicarea hotărârii ÎCCJ în Monitorul Oficial, persoanele fizice și juridice care au suferit prejudicii ca urmare a acestei hotărâri pot intenta procese în instanță pentru daune materiale și morale, potrivit luju.ro. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.