Delegație mass-media din Chișinău, Republica Moldova, la Arad. Ce a prezentat primarul Gheorghe Falcă

O delegație formată din 12 reprezentanți ai mass-media din Chișinău, capitala Republicii Moldova, s-a aflat, joi, la Arad, unde s-a întâlnit cu primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Cu această ocazie, edilul a prezentat coordonatele majore de dezvoltare a municipiului Arad, reliefând proiectele-cheie în domeniul infrastructurii, al educației și alte domenii.

Ulterior, primarul Gheorghe Falcă a răspuns întrebărilor din partea ziariștilor din republica Moldova, care au atins teme vizând modalitățile de dezvoltare a orașului, situația aeroportului și perspectivele în acest sens ori turismul arădean.

Viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarț, le-a prezentat ziariștilor din Chișinău Aeroprtul Internațional Arad.

„Orașul nostru are un turism de business bine dezvoltat, ca de altfel și un turism de tranzit, determinat de localizarea geografică a Aradului, pe traseul care leagă capitala de Occident. De asemenea, trebuie să semnalăm și un turism religios care prinde contur tot mai pronunțat. În acest sens, comunitatea evreiască puternică pe care Aradul a avut-o cu
mult timp în urmă joacă un rol important, descendenții evreilor arădeni revenind în orașul strămoșilor lor”, a precizat primarul Gheorghe Falcă.