Doar 32 de paturi ATI mai sunt libere, în toată ţara, pentru pacienţii COVID

32 de paturi ATI mai sunt libere, în toată ţara, pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV2, potrivit datelor remise de Grupul de Comunicare Strategică.

Sursa citată arată că în data de 22 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1163 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1037 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

În București sunt avizate de DSP 246 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

La nivel național sunt libere 32 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt 5 paturi libere la acest moment.

Autorităţile mai arată că se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

„Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, transmite GCS.

Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

Bihor – 2

Brașov -2

București – 5

Constanța- 2

Hunedoara – 3

Ialomița – 4

Satu Mare – 1

Sibiu – 4

Tulcea – 1

Vrancea – 8.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.