Drona găsită în Portul Constanța avea EXPLOZIBIL la bord!

Apar detalii de ultimă oră despre drona găsită lângă Tuzla zilele trecute. Aceasta a fost lăsată de autorități timp de o zi în portul Constanța, având la bordul său jumătate de tonă de explozibil. 

Informația a fost făcută publică în Franța, sub semnătura unui specialist în domeniul naval. Drona a fost descoperită la sfârșitul săptămânii trecute de autoritățile din Constanța.

Aceasta a fost detonată după ce a stat timp de o zi în port. 

Ambarcaţiunea răsturnată la est de Tuzla, detonată în Poligonul Midia

Ambarcaţiunea răsturnată la est de Tuzla a fost detonată în Poligonul Midia, iar oamenii din zona s-au speriat şi au sunat la 112. Ei au comparat zgomotul cu un cutremur. Au fost primit trei apeluri care au raportat o explozie puternică.

„În această seară, în jurul orei 18.30, în Dispecerat (…) au fost rimite 3 apeluri prin care cetăţenii anunţau faptul că ar fi auzit bubuituri puternice în zona Constanţa-Mamaia Nord-Vadu. Fiecare apel primit este tratat cu responsabilitate şi celeritate de colegi, astfel că au luat legătura cu autorităţile responsabile şi au aflat faptul că este vorba despre o detonare controlată care a avut loc în Poligonul Midia”, au transmis, vineri seară, oficialii ISU Constanţa.

Ziarele locale scriu că în timpul detonării controlate din Poligonul Midia a fost distrusă ambarcaţiunea răsturnată la est de Tuzla.

MApN a transmis că nava de căutare-salvare Artemis a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare a transportat, joi seară, în zona de siguranţă a poligonului de trageri antiaeriene Capu Midia, o ambarcaţiune recuperată din apele teritoriale româneşti.

”Vineri, 5 aprilie, Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, a pus în aplicare procedurile operaţionale specifice de cercetare a ambarcaţiunii. Miercuri, 3 aprilie 2024, nava de căutare-salvare Artemis a executat o misiune specifică pentru o ambarcaţiune răsturnată la aproximativ 20 Mm est Tuzla, care s-a dovedit a fi un posibil vehicul marin fără pilot”, a arătat MApN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.