EDITORIAL Mădălina Dobrovolschi: A plouat și i-a adunat …

Președintele Klaus Iohannis a obținut pentru România o sumă record, aproape 80 de miliarde de euro, după cel mai lung summit din istoria Uniunii Europene! Nici nu a făcut bine anunțul președintele, că a și sărit de pe margine PSD-ul- acum are guvernul bani de mărit alocații și pensii! Câtă nemernicie în această reacție? Cât de prost își cred electoratul? Și populismul ar trebui să aibă limitele lui. Cum să le spui oamenilor că pensiile, salariile, alocațiile se pot plăti din fonduri europene?

Pentru că banii alocați României, după 4 zile și 4 nopți de negocieri, pot fi folosiți doar pentru investiții! Ceva ce nu prea există în vocabularul dumneavoastră. Repetați după mine- INVESTIȚII! În spitale, școli și, de asemenea, cu acești bani sunt bugetate mai multe proiecte care se regăsesc în planul economic de relansare prezentat de Guvernul Orban. Cu alte cuvinte, ceea ce face acum din nou liderul PSD se numește …ați ghicit, populism. Dar din acela, de cea mai joasă speță! 

Și de la cine vine această reacție? De la cei care ne spuneau că străinii sunt răi, că ne tratează că pe o țară de mâna a două. Sunt aceiași care nu mai erau primiți nici pe la ușa, de oficialii europeni. Și tot pentru PSD a mai venit o veste proastă – fondurile europene sunt condiționate acum de respectarea statului de drept! 

Acum ar vrea să împartă banii europeni, dar mai țineți minte însă bătălia PSD cu orice este străin, Uniunea Europeană, companii? S-a manifestat din vremea lui Liviu Dragnea și continuă și azi. Nu mai departe de zilele trecute, majoritatea parlamentară a trecut un proiect semnat de Șerban Nicolae, această eminență cenușie a textelor de moțiune, și alți 12 pesediști care interzice timp de doi ani orice vânzare de acțiuni sau privatizare totală a firmelor de stat, de exemplu. 

Acum că e rost de miliarde de euro din fonduri europene, PSD vrea să revină la putere și insistă cu moțiunea de cenzură în august. Au demostrat de-a lungul timpului că sunt experți în bani europeni- au luat toți lecții de la Liviu Dragnea al cărui talent e documentat în dosarul Tel Drum. De altfel, în PSD sunt numai specialiști – oameni cu carte și studii – vezi medicul Cătălin Rădulescu, zis Mitralieră! Prins fără mască în benzinărie și amendat zice că el nu va mai purta niciodată masca și pe cuvântului lui de medic, nici nu există coronavirus. A plouat și i-a adunat. Chiar așa. Cine i-a adunat? Tăticul lor, al tuturor, doctor în investiții și bani europeni, apărător al neamului românesc în față străinilor răi – Liviu Dragnea!

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.