Explozie, marţi, într-o pădure din județul Arad, DN7

O explozie a avut loc, marţi, într-o pădure din județul Arad, aflată lângă Drumul Naţional 7.

Echipajul pirotehnic din cadrul Inspectoratului pentru situații de urgență Arad a executat o misiune de distrugere a unui proiectil de 100 mm, perforant exploziv, în pădure, la nord de localitatea Milova, adică exact acolo unde  proiectilul a fost găsit.

Proiectilul a fost găsit decătre un grup de turiști, care au anunțat poliția.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, maior George Pleşca, a declarat că echipajul pirotehnic s-a deplasat ieri în zona indicată, au găsit proiectilul, și pentru că acesta avea focosul deteriorat, pentru siguranță, pirotehniștii au decis ca să facă distrugerea la faţa locului.Proiectilul se găsea la aproximativ 8-10 km de DN 7, în pădure, într-o zona greu accesibilă. Marți, echipajul format din locotenent Adelin Avramescu și plt.adj. Valentin Dincă, însoțiți de către un echipaj SMURD, o grupă de pază de la Garda de Intervenție Bârzava și un agent de la Postul de Poliție Conop au executat misiunea de distrugere.A fost o misiune deosebit de dificilă, deplasarea pe ultimi 2-3 km fiind făcută pe jos sau cu ajutorul șenilatei din dotarea Detașamentului de Pompieri Arad, rafalele de ploaie și vânt îngreunând și mai mult intervenția pirotehniștilor.  După mai bine de 5 ore, locotenent Avramescu a raportat misiune îndeplinită „proiectilul a fost distrus, ne întoarcem la bază” pentru că o misiune este un succes când ne întoarcem toți acasă”.

Pompierii atenţionează populaţia ca atunci când găseşte elemente de muniţie să nu le atingă sau să nu le mute pentru a nu-şi pune viaţa în pericol sau pentru a nu provoca pagube materiale, ci să sune imediat la numărul unic de urgenţă 112.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad.