Explozie puternică în Istanbul: Cel puțin 6 morți și zeci de răniți

O explozie puternică a avut loc, duminică, în centrul Istanbulului. Din primele informații, există persoane rănite, dar și decedate. 

Explozia a avut loc pe strada turistică pietonală Istiklal din Istanbul. Până în prezent nu se cunoaște motivul producerii exploziei. 

Potrivit celor mai recente date furnizate de BBC, cel puțin șase persoane au fost ucise și alte zeci rănite într-o explozie într-o zonă aglomerată din centrul Istanbulului, a declarat guvernatorul orașului turc, Ali Yerlikaya.

Oficialul turc a precizat, pe Twitter, că explozia a avut loc în jurul orei locale 16:20 (13:20 GMT) pe o stradă comercială din zona Pieței Taksim.

Până în prezent nu este clar ce a provocat explozia, care pare să fi fost surprinsă în numeroase videoclipuri care circulă pe rețelele de socializare. Nu este exclus un posibil atentat terorist cu bomă, spune presa. Informația nu a fost însă confirmată oficial de autorități.

Serviciile de urgență sunt la fața locului.

Corespondentul BBC Orla Guerin, care se află în zonă, a declarat că în jurul străzii Istiklal, care a fost izolată imediat după explozie, s-a semnalat o prezență sporită a forțelor de poliției. Mai multe elicopterele au ajuns în zonă, în timp ce ambulanțele mergeau veneau și plecau într-un dute-vino continuu.

Strada – de obicei plină de cumpărători – a fost vizată anterior de un atentator sinucigaș, în anul 2016, mai scriu jurnaliștii de la BBC.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.