Polițiștii de combatere a criminalității organizate, împreună cu procurorii DIICOT Oradea au prins, vineri, în flagrant delict trei bărbați, în timp ce ar fi încercat să vândă cocaină și pulbere psihoactivă. Ulterior, au fost efectuate șapte percheziții, în total fiind indisponibilizate peste 32 de kilograme de droguri de risc, de mare risc și substanțe psihoactive. Doi bărbați din Arad au fost arestați preventiv.

 

Într-o parcare de pe D.N. 79, în apropierea localității arădene Șimand, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul Antidrog și procurorii DIICOT Oradea au prins în flagrant delict trei bărbați, de 34, 34 și 36 de ani, toți din municipiul Arad, județul Arad, bănuiți de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuare de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Potrivit IPJ Bihor, aceștia au fost depistați în timp ce ar fi încercat să comercializeze 100 de grame de cocaină și 300 de grame de substanțe psihoactive.

Pentru documentarea activității infracționale a celor în cauză, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul Antidrog și procurorii DIICOT Oradea au efectuat șapte percheziții domiciliare, în municipiul Arad și în județul Arad.

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au descoperit 1,58 kg de cocaină, 10 kg de pulbere cristalină psihoactivă, 2 kg. de amfetamină, 3,8 kg. de pulbere psihoactivă, 1,86 kg. de pulbere susceptibilă a fi mefedronă, aproximativ 4.200 de comprimate ecstasy (1,38 kg.), 11,7 kg. de cannabis, 28.680 de euro, 20.708 lei, cântare de înaltă precizie, telefoane mobile, toate fiind ridicate în vederea cercetărilor.

Totodată, au fost puse în aplicare trei mandate de aducere.

După audierea celor trei persoane, procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Oradea au dispus reținerea a doi bărbați de 34, respectiv 36 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

În cursul zilei de astăzi, ambii bărbați au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți, care a dispus arestarea preventivă a celor doi.

Cercetările sunt continuate, în vederea documentării activității infracționale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, de suportul Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara și de sprijinul echipei canine din cadrul Direcției Regional Vamale Timișoara.

 

ImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagine

 

 

Sursa: Realitatea de Bihor