Furnizorii de energie din România, în impas MAJOR: printre scenariile luate în calcul se află și RAȚIONALIZAREA

Furnizorii de pe piața energiei se confruntă cu probleme grave. În timp ce una dintre cele mai mari companii s-a împrumutat cu peste 370 de milioane de euro pentru că nu mai avea bani să acopere schema de compensare și plafonare, un alt furnizor cere oamenilor să plătească facturile în avans.

Vorbim despre unul dintre cei mai mari furnizori de energie din țara noastră. Reprezentanții companiei spun că au fost nevoiți să se împrumute cu peste 375 de milioane de euro de la sediul central, și asta deoarece nu mai făceau față schemei de plafonare care se află în aceste momente în vigoare. 

Nu este pentru prima dată când acest furnizor atrage atenția că înregsitrează pierderi și amenință că va ieși de pe piața din România. 

Un alt furnizor le cere însă clienților să plătească în avans. Reprezentanții săi explică faptul că ar fi vorba despre un împrumut pe care l-ar restitui în momentul în care staul va efectua plățile pentru schema de ajutor care se află în vigoare. 

Reamintim că Gazprom a oprit livrarea de gaze către un alt furnizor important din țara noastră. Reprezentanții companiei respective spun că și-au făcut stocurile necesare, însă nu exclud nici scenariul potrivit căruia ar putea să ajungă la raționalizare. Aceasta este, de altfel, o măsură la care ar putea ajunge toți furnizorii din cauza lipsei banilor. 

Între timp, în țara noastră întârzie plata pentru furnizorii de energie și gaze. Deși statul spune că nu are în acest moment bani să îi despăgubească pe toți, compania de stat Hidroelectrica a înregistrat un profit record de 2,6 miliarde de lei. Chiar dacă producția a fost mai mică cu 30% din cauza secetei, compania de stat a dublat prețurile. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.