Generalii Statului Paralel, Coldea și Dumbravă, cercetați sub control judiciar cu cauțiune, după audieri maraton la DNA

Generalii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă vor fi cercetați sub control judiciar cu cauțiune, potrivit surselor citate de Realitatea Plus, după audieri maraton la DNA care au durat aproximativ 15 ore. Aceeași măsură a fost dispusă și pentru avocatul Doru Trăilă și Dan Tocaci, spun aceleași surse. Potrivit jurnalistei Anca Alexandrescu, Trăilă ar fi făcut denunțurile, iar apoi toți suspecții au făcut declarații. Statul Paralel condus de Coldea și Dumbravă se prăbușește după ce Realitatea PLUS a difuzat în exclusivitate, în emisiunea Culisele Statului Paralel, înregistrări în care se explica manevra prin care se aranjau verdictele în dosare, sub tutelajul celor doi foști șefi din SRI.

UPDATE 4:10 – Doru Trăilă iese râzând de la DNA. Dan Tocaci părăsește și el sediul Direcției. Generalul Dumitru Dumbravă iese prin ușa din spate, evitând să dea ochii cu jurnaliștii aflați la fața locului.

UPDATE 3:15 – Florian Coldea a părăsit sediul DNA. Acesta a refuzat să dea declarații presei, spunând doar că este nevinovat și că se grăbește.

UPDATE 2:40 – Generalul Florian Coldea, avocatul Doru Trăilă și Dan Tocaci, om de afaceri din anturajul lui Coldea-Dumbravă și membru provizoriu în Consiliul de Administrație al companiei de salubritate Romprest, vor fi cercetați și ei sub control judiciar, tot cu cauțiune, potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS. Pentru primii doi, cauțiunea a fost stabilită la 500.000 de lei, iar pentru Tocaci – 150.000 de lei. 

UPDATE 02:15 – Generalul Dumitru Dumbravă va fi cercetat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de trafic de influență, alături de generalul Florian Coldea. Procurorii au fixat și o cauțiune de 500.000 de lei pentru Dumbravă, au indicat surse citate de Anca Alexandrescu.

UPDATE 24:00 Toți suspecții au făcut declarații. Avocatul Doru Trăilă a oferit cele mai multe informații, ar fi solicitat două topuri de hârtie, a afirmat realizatoarea Anca Alexandrescu, citând surse.

UPDATE 23:20 Cel puțin un suspect ar urma să fie reținut, însă audierile se vor prelungi după miezul nopții, deoarece suspecții vor da noi declarații, după ce avocatul Trăilă ar fi făcut denunțuri – SURSE citate de Anca Alexandrescu.

UPDATE 23:10 – Potrivit surselor citate de Anca Alexandrescu, avocatul Doru Trăilă ar fi încheiat cu procurorii DNA un acord de recunoaștere încă de acum o lună. 

UPDATE: Un alt general în rezervă, Dan Căpșună, ar fi suspect, au indicat surse Realitatea Plus.

UPDATE: Potrivit surselor Realitatea Plus, primul care a intrat pentru a răspunde întrebărilor procurorilor anticorupție a fost generalul Dumitru Dumbravă, după care a urmat generalul Florian Coldea.

UPDATE  – Dan Tocaci, om de afaceri din anturajul lui Coldea-Dumbrava si membru provizoriu in Consiliul de Administratie al companiei de salubritate Romprest, a ajuns si el la sediul DNA din Capitala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.