Grupuri de migranți, prinse la frontieră

Două grupuri de migranţi, în total 25 de persoane, care urmau să iasă ilegal din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II au fost oprite de autorităţi, în ultimele 24 de ore.

În noaptea de miercuri spre joi, poliţiştii de frontieră arădeni au verificat, la ieşirea din ţară, un TIR condus de un român în vârstă de 33 ani. Şoferul a declarat că transportă piese auto în Anglia, însă, în timpul verificării remorcii, au fost găsite 21 de persoane ascunse.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia de Frontieră Arad, este vorba de migranţi din Bangladesh, Sri Lanka, Irak, Afganistan, Siria şi Iran, respectiv 16 bărbaţi şi o femeie cu vârste între 21 şi 52 de ani şi patru copii cu vârste între 14 şi 17 ani.

Anterior, miercuri seară, în acelaşi punct de frontieră a fost verificat un microbuz, condus de un român în vârstă de 28 ani. În timpul verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit un compartiment ascuns, amenajat în spatele banchetei din spate, în care se aflau patru turci cu vârste între 26 şi 40 ani.

„Toţi cetăţenii străini depistaţi ascunşi în cele două mijloace de transport au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în ţări din vestul Europei”, precizează comunicatul.

În ambele cazuri, străinii sunt cercetaţi pentru încălcarea regimului frontierei de stat, iar cei doi şoferi, pentru trafic de migranţi.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.