Încep simulările naționale la Evaluarea Națională 2023 și Bacalaureat 2023

Aceste testări se organizează pentru elevii înscriși în clasele a VIII-a, care vor susține simularea națională la Evaluarea Națională 2023, dar și pentru elevii din clasele a XII-a și a XIII-a, care vor susține simularea națională la examenul de Bacalaureat 2023.

 

Astfel, simularea Evaluării Naţionale va începe, luni, pe 20 martie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, iar pe 21 martie va fi susţinută proba la Matematică. Elevii de clasa a VIII-a din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 22 martie proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi comunicate pe 29 martie.

Simularea probelor scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, în anul şcolar 2022 – 2023, va începe pe 27 martie cu proba la Limba şi literatura română, care va fi urmată pe 28 martie de proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), iar pe 29 martie de proba la alegerea profilului şi specializării (Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie). Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 30 martie proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Rezultate vor fi comunicate pe 6 aprilie.
            Subiectele la aceste simulări vor fi transmise în fiecare zi de testare, conform calendarului de organizare, de către Ministerul Educației și vor fi unice la nivel național. Rezultatele obţinute de elevi la aceste simulări vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat simulările, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Notele de la simulările naționale vor fi trecute în catalog numai dacă elevii vor solicita acest lucru.

Sursa: Realitatea de Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.