Informare meteo – fenomene severe, în toată țara. Zonele lovite de viscol și ninsori abundente

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de vreme rea. Întreaga țară va fi cuprinsă, treptat, de fenomene meteo severe. 

Potrivit ANM, în intervalul 9 ianuarie, ora 18:00 – 11 ianuarie, ora 18:00, se așteaptă precipitații moderate cantitativ, ninsori la munte și intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, aria ploilor se va extinde treptat dinspre regiunile vestice și va cuprinde toată țara. În jumătatea sudică se vor acumula cantități de apă ce vor depăși pe arii restrânse 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp. 

În zonele de munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1600 m vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură.
       
Temporar, vântul va avea intensificări pe tot parcursul intervalului în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 45…55 km/h. 

În zona montană înaltă, rafalele vor fi de 60…80 km/h cu viteze mai mari, de peste 90 km/h în noaptea de luni spre marți (09/10 ianuarie) în Carpații Meridionali, viscolind ninsoarea și determinând reducerea vizibilității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.