Întâlnire de urgență la Ministerul Educației! Redeschiderea școlilor și vaccinarea profesorilor – pe agenda discuțiilor

Întâlnire de urgență la Ministerul Educației! Sorin Câmpeanu a chemat reprezentanții profesorilor, elevilor și părinților pentru a discuta despre începerea școlii. De asemenea, vor fi discuții și despre vaccinarea profesorilor, în condițiile în care ministerul a cerut deja întocmirea listelor, relatează Realitatea PLUS

Guvernul a adoptat OUG prin care se permite continuare cursurilor in regim online intre 11 ianuarie si 8 februarie. Vom vedea ce decizie se va lua. Cert este ca nu este exclusa nicio optiuni, potrivit ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu.

Potrivit acestuia, scolile ar putea fi deschise acolo unde rata de infectare este scazuta sau ca se ia in calcul deschiderea pe niveluri de scolarizare.

Reprezentantii parintilor si ai copiilor spun ca ar fi fost de acord cu deschiderea acestora inca din 11 ianuarie si ca ar merge pe varianta unei decizii descentralizate privind inceperea scolilor.

Cu o zi în urmă, ministrul Educației a discutat cu reprezentanții Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), care au cerut renunțarea la cursurile online și revenirea în bănci a copiilor. 

Anterior, Sorin Cîmpeanu anunța, la Realitatea Plus, că autoritățile își doresc ca școlile să fie redeschise la data de 8 februarie, însă așteaptă să vadă în ce măsură va crește rata de infectare cu noul coronavirus după minivacanța de Revelion.

De asemenea, un alt criteriu este modul în care se va desfășura campania de vaccinare. Pe 15 ianuarie, ministerul va afla câți angajați din învățământ vor vrea să se vaccineze. În total, 340.000 de persoane sunt angajate în sistemul de învățământ, din care 46.000-47.000 în universitar, a precizat Cîmpeanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.