Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată: Cine trece pe pe lista ROȘIE – DOCUMENT oficial

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi, 21 ianuarie 2022, Hotărârea numărul 5 privind actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Se aprobă Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei.

Lista prevăzută la alin. (1), intră în vigoare începând cu data de 23.01.2022, ora 00:00. Vezi lista AICI

Principala prevedere a hotărârii este actualizarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, doar pentru statele membre ale Uniunii Europene şi ale Spaţiului Economic European şi menţinerea ratelor de incidenţă din săptămâna precedentă pentru statele terţe

  Cetăţenii Uniunii Eropene care vin din zona verde sau galbenă sunt scutiţi de carantină dacă au schemă completă de vaccinare, au trecut prin boală în ultimele 180 de zile sau au un test PCR făcut cu cel mult 72 de ore înainte.

Pentru cei din zona roşie, este valabil doar vaccinul sau trecerea prin boală. Pentru cei care vin din afara UE, sunt scutiţi de carantină cei care au schemă completă de vaccinare sau au trecut prin boală în ultimele 180 de zile şi care au un test PCR făcut cu cel mult 48 de ore înainte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.