Lista vaccinurilor compensate pentru adulți

De la începutul lunii decembrie, o serie de vaccinuri sunt compensate și pentru adulți. În listă se află seruri care ne apără de pneumonie, varicelă, meningită sau de cancerul de col uterin. 

Începând cu 1 decembrie, mai multe vaccinuri sunt compesate pentru persoanele adulte, unele 100%, în timp ce altele doar 50%. Serurile se eliberează de către farmaciile aflate în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate pe baza rețetei electronice prescrisă în regim compensat de medicul de familie sau medicul specialist. Persoanele care sunt în anumite categorii de risc, dar și cele cu vârsta de peste 65 de ani vor beneficia de gratuitate pentru unele vaccinuri.

Ce vaccinuri sunt compensate sau gratuite

Lista vaccinurilor compensate la adulți și procentul de compensare al fiecărui vaccin:

• vaccinul pneumococic – compensat 100%

• vaccinul meningococic – compensat 100%

• vaccinul HPV – compensat 100% pentru fetele și băieții cu vârsta între 11 și 19 ani și 50% pentru femeile până la 45 de ani

• vaccinul diftero-tetano-pertussis acelular pentru adult (dTPa) – compensat 100%

• vaccinul hepatitic B (VHB) – compensat 100%

• vaccinul rujeolă-oreion-rubeolă (ROR) – compensat 100%

• vacinul varicelic – compensat 100%.

Cel mai scump vaccin care va fi compensat penru persoanele adulte vulnerabile este cel împotriva cancerului de col uterin, vaccinul HPV costă aproximativ 650 de lei.

Vaccinul pneumococic are un cost de 281 de lei, iar vaccinurile meningococice au prețuri care variază între 220 și 478 de lei.

Costul pentru vaccinul care ne protejează de difterie, tetanos și tuse convulsivă este de 120 de lei, în timp ce vaccinul ROR costă aproape 74 de lei.

Prețul vaccinului varicelic este de 206 lei, iar cel pentru Hepatita B este de aproape 48 de lei pentru copii și 66 de lei pentru adulți.

Din luna octombrie a fost compensat și vaccinul gripal pentru adulții cu vârsta între 45 și 65 de ani care nu suferă de nicio boală cronică.

Sursa: Tabu.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.