Locul care ar rezista în cazul unui atac nuclear se află în România! Experții NASA au făcut investigații

În țara noastră există un loc unic în lume care ar putea rezista în fața unui atac nuclear, potrivit experților. Este vorba despre Peștera Movile, situată la ieșirea din Mangalia. Aceasta este situată la aproximativ 20-30 de metri adâncime într-o zonă împrejmuită de movile.

Peștera Movile, din județul Constanța a fost desemnată de cercetători drept singurul loc din lume care ar putea rezista în cazul unui atac nuclear. Aceasta are o lungime de 300 de metri și este situată la aproximativ 20-30 de metri adâncime. Ecosistemul se presupune ca ar fi fost separat de mediul exterior pentru aproximtiv 5.5 milioane de ani, chemosinteza fiind procesul care sta la baza functionarii sistemului.

Aici au venit și experții NASA în anul 2000 care au investigat cu atenție zona și au comparat-o cu mediul de pe planeta Marte. Mai mult, în interiorul ei au fost găsite 200 de specii de vietăți care s-au adaptat vieții într-un mediu fără oxigen.

 Cristian Lascu, speolog: „La Movile s-a descoperit că există viaţă într-un ecosistem chemoautotrof unic, total izolat de atmosfera terestră şi perpetuat într-o lume subterană ostilă oamenilor sau animalelor de la suprafaţă. Acolo există viaţă independentă de energia solară…Daca cumva viata pe Pamant ar fi nimicita, Doamne fereste, ecostistemul ar putea sa existe, pentru ca el nu depinde de ceea ce se intampla la suprafata. Asta a fost interesant si asta a sustinut proiectul cu americanii, pentru ca asta cumva, de exemplu, viata pe Marte ar putea sa existe, dar nu acolo unde o cautam noi, ci in pesterile vulcanice.”

Potențialul științific al peșterii nu este epuizat. Laboratorul în care au lucrat cercetătorii români este în pericol de a fi închis din cauza datoriilor uriașe.

Peștera este închisă cu o poartă de beton, accesul fiind posibil doar cercetătorilor

Sursa foto Mangalia News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.