Lumini ciudate pe cerul Turciei în noaptea dinaintea cutremurelor. Adepții teoriei conspirației jubilează!

O serie de videoclipuri filmate cu câteva ore înaintea producerii cutremurelor din Turcia au pus pe jar adepții teoriei conspirației. Imaginile, devenite virale, au stârnit dezbateri aprinse, centrate în jurul ideii că poate catastrofele au fost provocate de cauze mai puțin naturale.

Internauții par să sugereze că fenomenele catastrofice produse luni în Turcia și Siria, care au provocat peste 5.000 de morți în cele două țări, sunt corelate cu un fenomen straniu produs cu câteva momente înainte de declanșarea primului seism.

Vezi video AICI

Videoclipurile care pe rețelele sociale prezintă mai multe fulgerări de mare intensitate pe cerul Turciei, în noaptea de duminică spre luni. Cu toate acestea, în seara respectivă nu au fost prognozate furtuni în Turcia sau Siria.

Mai mult, în înregistrări nu se aud nici un fel de sunete, ceea ce îi face pe conspiraționiști să dea vina pe controversatul sistem american HAARP (High frequency active auroral research program), destinat controlării evenimentelor climatice, care ar fi putut induce acest cutremur.

Mai mult, cei care susțin teoria se leagă de faptul că Turcia este în acest moment un ”ghimpe” pentru Statele Unite în relația tensionată cu Rusia.

Foto: arhivă

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.