Mai multe state au suspendat acordul din spațiul Schengen – Se reintroduc controale la frontiere

Este alertă fără precedent în Europa după valul de proteste și atacuri teroriste. Opt state își suspendă acordul Shengen și se iau măsuri draconice la punctele de trecere. Printre acestea se numără țări precum Austria, Germania sau Italia. 

Mai multe state din Europa au suspendat acordul și au reintrodus controalele drastice la frontieră, de teama atacurilor teroriste.

Italia a restabilit controalele la granița cu Slovenia, după ce premierul Georgia Meloni a declarat că „suspendarea Tratatului Schengen privind libera circulaţie în Europa a devenit necesară. Obiectivul măsurii este prevenirea terorismului și a criminalității organizate.

Și Germania, destinația principală a refugiaţilor din Siria și Afganistan, a anunțat că pregătește controale sporite la frontiera cu Polonia și Cehia. Decizia autorităților a fost luată pentru că în țară riscă să ajungă teroriști veniți din Palestina sau alte state arabe.

Haos la granițele Germaniei. Controale dure, o autostradă importantă a fost închisă

Polonia și Cehia au introdus controale temporare la punctul de trecere cu Slovacia din același motiv.

Și Austria impune verificări la granița cu Brenner -Italia. Motivul ar fi blocarea migrației ilegale. În acest caz, Italia a transmis că dă în judecată Austria pentru că încalcă prevederile Schengen.

După escaladarea războiului dintre Hamas și Israel, Europa s-a confruntat cu o serie de proteste masive ale refugiaților din țările arabe.

Sursa: Newsinn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.