Marius Tucă: „Clasa politică trăiește într-o nesimțire de aproape 33 de ani”

Jurnalistul, invitat special în emisiunea „Controversat”, a criticat în termeni duri deciziile actualilor politicieni de la putere, despre care spune că au luat și vor lua în continuare doar măsuri populiste, însă niciuna economică.

„Asist, de mai bine de 20 de ani, la dezbtaeri despre creșterea salariilor și pensiilor aleșilor. Nu mai devreme de acum o săptămână și-au crescut salariile. De unde sunt banii? De la noi, din taxe și impozite, ori din împrumuturi extrene, pe care, evident, tot românii le plptesc. Clasa politică trăiește într-o nesimțite de aproape 33 de ani și nu le pasă. Era o dezbatare legată de baronii locali, care cei mai mulți erau ai PSD, noi făceam articole în presa centrală, iar aceștia erau votați în continuare de oamenii de acolo. Am sesizat că dacă le spui să nu mai aleagă aceeiași baroni, dar nu le pasă. Știu primari care sunt aleși din 1990 încoace și nu au făcut nimic pentru oameni. Ei aleg, ei suportă consecințele. Degeaba mă revolt, pentru că în acele localități nu se va întâmpla nimic.

Toate măsurile pe care le îa guvernul nu au legătură cu realitatea. Toate măsurile sunt populiste. Să dăm 50 de bani la benzină, să mărim pensii, să le dăm bani aleșilor. Nu văd măsuri, idei strategii legate de ce înseamnă România pe viitor, de la anul. Ei vor să rămână la putere până la 2024. Nu au absolut niciun prioect care să vizeze România.

De 2 ani de când sunt la putere nu au venit cu vreo revizuire a Constituției, pentru că aceasta are multe lacune.

Când e vorba de plagiant, Ciuă e curat. Ciolacu spune că nu a văzut niciun plagiat în lucrarea lui Ciucă. Văd că nu a ieșit nimeni în stradă. Sunt convins că au loc întâlniri în trei – Iohanis, Ciucă, Ciolacu. Acolo se iau cele mai importante decizii, iar apoi se duc în coaliție.

Creșterea taxelor va fi o crimă înfăptuită doar pentru a crește salariilor demnitarilor. Din cauza măsurilor populiste crește inflația. Nu au luat nicio măsură legată de investiții. Soluția cu energia este să dea gaze la populație, dar omoară industria. Degeaba ai căldură acasă dacă nu ai loc de muncă”, a declarat Mariu Tucă în emisiunea „Controversat”.

CITEȘTE ȘI: Marius Tucă: „Eduard Hellvig a avut un discurs de candidat la președinție”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.