Mașini de lux pentru deputați, în plină criză

Mașini noi pentru aleși de anul viitor. Camera deputaților cumpără 59 de autovehicule în două tranșe. Primul lot va avea 4 mașini de lux, care vor costa aproape 35 de mii de euro fiecare. Cel de al doilea lot va avea 55 de mașini, care trebuie să aibă minim 115 de cai putere, și vor costa aproximativ 16 mii de euro fiecare. 

Camera Deputaților a publicat în data de 11 noiembrie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) rezultatele unei licitații deschise demarate în acest an pentru achiziția a 59 de autoturisme, împărțite în 2 loturi:

  • – primul: – 55 de autoturisme 4×4 diesel, cu o putere de minim 115 CP și o viteză maximă de cel puțin 150 km/h, cu o cutie de viteze manuală, cu 6+1 trepte. VEZI AICI CERINȚELE
  • – al doilea: 4 autoturisme de protocol (berlină în 3 volume pe benzină), tracțiune integrală 4×4, cutie de viteze automată, putere minim 200 CP. VEZI AICI CERINȚELE

„Parcul auto are conform normativ 172 autovehicule și 2 remorci. În acest moment în parcul auto sunt 150 autovehicule și 2 remorci, restul autovehiculelor fiind scoase din circulație deoarece durata de viață a fost îndeplinită.

Având în vedere că dintre cele rămase, 40% au peste 2 durate normale de funcționare îndeplinite, iar 19% au peste 4 durate normale de funcționare îndeplinite, pentru desfășurarea activității în condiții optime și pentru a satisface nivelul cerințelor instituției este necesară completarea și întinerirea parcului auto prin achiziționarea de autoturisme noi.”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Cine sunt ofertanții

Dacă pentru primul lot, cel de 55 de autoturisme 4X4, a fost depusă o singură ofertă, din partea Renault Commercial Roumanie (în valoare de 4,23 milioane de lei), pentru lotul doi au existat 2 oferte: de la Porsche România și de la Automobile Bavaria (dealer BMW).

În final, Camera Deputaților a ales ca ofertă câștigătoare pe cea venită din partea Porsche România, care va furniza cele 4 autoturisme de protocol la prețul de 672.000 de lei (n.a 33.600 de euro – o mașină).

Contractele de achiziții au fost semnate în luna mai din acest an, iar livrarea autoturismelor trebuie să se facă nu mai târziu de 20 decembrie 2022, conform datelor din caietul de sarcini.

 
 
 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.