Măsuri luate în Punctele de Trecerea a Frontierei cu ocazia minivacanței de 1 Decembrie

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timișoara a dispus măsuri suplimentare de adaptare atât a misiunilor, cât şi a resurselor umane şi materiale, la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ în toate punctele deschise traficului internaţional.

 În acest sens, s-a dispus o serie de măsuri pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ la frontieră.

 Pentru fluidizarea traficului, se va suplimenta numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

Totodată, dacă situaţia o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de ieşire din ţară sau de intrare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

Reprezentanţii Poliției de Frontieră vor menţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se  efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune, astfel încât controlul să se desfășoare cu operativitate. 

Recomandăm persoanelor care doresc să petreacă aceste zile în afara graniţelor ţării să utilizeze toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional atât la frontiera cu Ungaria cât și la frontiera cu Serbia.

Totodată participanții la traficul internațional sunt rugați sa verifice aplicaţia Trafic On-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei noastre. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Menţionăm că, ca în prezent, traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.