Mesele pline de Sărbători riscă să devină ISTORIE! Valul de SCUMPIRI bate statistica oficială: prețurile au explodat. Previziuni sumbre pentru final de an

Urmează o nouă lovitură pentru români! Se anunță cele mai sărace sărbători din ultimii ani din cauza valului de scumpiri. Aproape toate produsele sunt mai scumpe cu 50% față de anul trecut, iar acum românii scot din buzunar cu 45 de lei mai mult pentru coșul de cumpărături care conține 11 alimente de bază. Iar veștile rele nu se opresc aici: economiștii previzionează că inflația va continua să crească.

 

Fata de anul trecut, platim mai mult pentru toate produsele. Daca ar fi sa facem un top al scumpirilor, vedem ca aici avem uleiul, zaharul, cartofii, dar si painea – acestea fiind produsele care s-au scumpit cel mai mult in ultimul an. 

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe un cos de cumparaturi care contine doar 11 alimente de baza ajungem sa platim cu 45 de lei mai mult din cauza valului de scumpiri, in contextul in care inflatia se apropie de pragul de 16 procente. 

 

Imagine

Avem si exemple: pentru 1kg de orez platim acum intre 10 si 12 lei, fata de 8 lei, cat era anul trecut. De asemenea, 1 kg de zahar a ajuns sa coste 5,99 lei, fata de 3,5 – 4,20 in 2021. 

 

Pentru o pulpa de porc platim acum in piete si magazine intre 20 si 25 de lei, comparativ cu 15 lei, cat plateam anul trecut. 

Totodata, platim mai mult si pentru o paine pentru ca in unele brutarii sau patiserii o franzela se vinde cu 2,79 lei sau chiar 3 lei.

Inflatia se apropie de pragul de 16%. In acest context, multi romani sunt nevoiti sa renunte la unele produse pentru a-si permite strictul necesar. Ne astepata, astfel, cele mai sarace Sarbatori din ultimii ani din cauza valului de scumpiri. 

Expertii avertizeaza ca inflatia va continua sa creasca, drept pentru care am putea incheia acest an cu o inflatie de 14 procente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.