Mihai Tudose: „Uniunea Europeană a sistat producția de cărbune, dar îl importă din Kazahstan. Tot așteptăm semnale de la UE”

Europarlamentarul social democrat critică în termeni duri lipsa de reacție de la nivelul Bruxelles-ului în ceea ce privește gestionare actualei crize energetice din Uniunea Europeană. Mihai Tudose spune că România nu trebuie să mai aștepte niciun semn de la UE și că trebuie să treacă la acțiune, mai ales că țara noastră „are cu ce”.

„Salvarea noastra vine din Romania, pentru că dacă aștept generatorul de energie de la Uniunea Europeană ne vor găsi ăștia înghețați pe aici peste vreo două mii de ani. Avem gaze, avem energie electrică, avem și lemn de foc, avem și cărbune. Noi tot așteptăm să ne dea Uniunea Europeană semnale, dar UE este într-un haos total. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, dar și alți colegi ai mei, susținem producția de cărbune. Uniunea Europeană a oprit producția de cărbune și se importă din Kazahstan, iar ministrul Energie, Virgil Popescu, ne spune să punem blugi pe noi. La un moment dat trebuie să facem ceva în sensul ăsta. S-a discutat în Comisia European să se treacă la prețuri reglementate. UE are stipulat că fiecare țară poate face reglementări fără aprobări de la nimeni. Poate ne lămurește Virgil Popescu de ce nu se face acest lucru. Sunt momente când trebuie să spunem: Ajunge!”, a declarat Mihai Tudose în emisiunea „Culisele Statului Paralel”. 

Mihai Tudose, PSD: „O să murim optimiști! Regula iernii va fi, din păcate, ”scapă cine poate”

Fostul premier social democrat critică lipsa de solidaritate a statelor membre ale Uniunii Europene în lupta cu criza energetică ce afectează întreg continentul.

„O să murim optimiști!
Vestea bună e că nu scăpăm de speranță. Are grijă Comisia Europeană să ne-o agațe în piept. Vestea proastă e că vom muri un pic. De frig, dacă nu de foame ori de bombe nucleare.
Comisarul european pentru managementul crizelor ne dă motive de optimism: Comisia Europeană e pregătită pentru ce-i mai rău, în ceea ce el admite că se anunță a fi o iarnă de criză. De exemplu, zice comisarul sloven, sunt posibile întreruperi de curent electric, pe scară mai mică sau care să afecteze mai multe state membre. Nu-i nimic, va trimite Comisia generatoare electrice, ne asigură dl Lenarcic. Nu ne spune, însă, cu ce vor funcționa aceste generatoare și cam câte gospodării vor avea lumină de la ele”, a scris Tudose pe Facebook. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.