Ministrul Mihai Fifor nu participă la CEX-ul PSD de vineri. Ce mesaj are pentru partid și Guvern

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, care este și senator PSD Arad, a anunțat, joi seara, că nu participă la ședința Comitetului Executiv al PSD care are loc vineri la București.

Într-o postare făcută joi seara pe contul său de Facebook, ministru Mihai Fifor scrie că „Partidul Social Democrat a demonstrat în repetate rânduri că este un partid puternic, democratic și echilibrat, capabil să ia decizii mature și corecte prin unitatea membrilor săi.
Am trecut prin perioade dificile în care, doar împreună,  am reușit să luăm decizii bune pentru România și români, în pofida încercărilor adversarilor noștri de a pune tot felul de piedici”.

„Suntem și vom rămâne o mare familie și, ca în orice familie, soluțiile pentru orice fel de nemulțumire se discutaă și se rezolvă în interior prin discuții așezate. Am convingerea că printr-un dialog constructiv în cadrul CEX, cu multă înțelepciune, putem găsi rezolvare pentru orice obstacol, astfel încât să continuăm buna guvernare demonstrată atât de cifrele publicate de instituțiile interne cât și de cele publicate de agențiile de rating internaționale”, mai spune Mihai Fifor.

Senatorul PSD Arad și vicepreședinte la nivel național al PSD consideră că „votul masiv al cetățenilor ne obligă să ducem guvernarea la capat, iar acest lucru se poate face doar cu un partid unit și dând dovadă de maturitate și responsabilitate atât în fața românilor, cât și a partenerilor noștri externi. Întotdeauna am fost adeptul soluțiilor echilibrate, pe care nu le putem identifica decât prin discuții serioase.
Numai așa putem să ne prezentăm în fața colegilor și a cetatenilor”.

Ministrul Mihai Fifor spune că nu va putea participa la ședința pentru că va fi „în vizită oficială la Washington,  deplasare extrem de importantă pentru consolidarea relație bilaterale strategice cu SUA. Cu toate acestea, în calitate de vicepreședinte al PSD, dar și de membru al guvernului, am obligația de a fi alături de premierul Viorica Dăncilă, de a susține guvernarea PSD-ALDE și, desigur, nevoia de stabilitate și coerență în tot ceea ce întreprindem ca partid care a fost investit cu încrederea a milioane de români”.

 

În mesaj, ministrul Mihai Fifor  nu spune nimic despre Liviu Dragnea.