Miron Mitrea aruncă bomba: cine ar fi candidatul comun PSD+PNL pentru prezidențiale. „George Simion, șanse minime să câștige în turul 2”

Miron Mitrea a făcut o serie de dezvăluiri în cadrul emisiunii Culisele Puterii de la Realitatea PLUS, în privința alegerilor prezidențiale care vor avea loc în acest an.

Miron Mitrea a comentat declarațiile președintelui Iohannis care a spus că funcția prezidențială nu se dă la masa verde, sugerând că PNL-ul exclude un candidat comun cu PSD.

„Iohannis este jucător, a jucat spre deosebire de Traian Băsescu, Iohannis a fost tot timpul tăcut, a schimbat PNL-ul cum a vrut el, a schimbat puterea cum a vrut.

Candidatul comun nu ar fi masă verde. Au avut aceste discuții, am informații. PNL-ul a cerut candidat comun. Și este normal să ceară. Pentru un partid e legitim să vrea să câștige alegeri. Partidul PNL care tinde să termine pe 3, și-a făcut socotelile cum poate să-și păstreze locul 2 și să rămână la guvernare, ceea ce nu e rău, față de ce aveam înainte, e chiar bine.

Are nevoie de alegeri comasate pentru că în felul acesta primarii și consilierii nu se bat numai pentru ei, ci și pentru europarlamentari. Candidat comun la prezidențiale, Nicolae Ciucă. Nu se discută la negocieri un candidat oarecare. Dacă erau concluzii, aflam. Nu cred că s-au înțeles foarte bine deocamdată.

Să zicem că se ajunge la candidat comun. Pentru PSD nu e o tragedie dacă nu ar avea președintele decât peste 5 ani și ar avea prim-ministru. Ei au foarte mulți primari care sunt dependenți de programele guvernamentale. Pentru PNL este vital: dacă nu reușește să obțină de la PSD un candidat comun, este o problemă.

George Simion e un politician interesant, mi-a plăcut foarte mult cum a crescut în ultima vreme, nu o să votez în viața mea AUR dar asta nu înseamnă că nu apreciez. Are șanse mari să ajungă în turul doi.

Eu cred că Simion are șanse 95% să ajungă în turul doi și 99% șanse să piardă turul 2. Șansele ca el să câștige prezidențialele în România sunt minime. A fost cea mai simplă campanie electorală în turul 2 Ion Iliescu cu Vadim Tudor, nu a trebuit să facem nimic.”, a declarat Miron Mitrea.

CITEȘTE ȘI Miron Mitrea, despre comasarea alegerilor: Cel mai mare interes îl are PNL. Cred că este extrem de complicat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.