Miron Mitrea, despre Austria și discuțiile lui Marcel Ciolacu cu CEO-ul OMV: „În general vin să-și ia tainul oamenii ăștia. Nu există coincidențe”

Miron Mitrea a vorbit la Realitatea PLUS despre întâlnirea care urmează să aibă loc luni, între CEO-ul OMV și Marcel Ciolacu. Mitrea a pus în context această întâlnire, Austria fiind în continuare țara care se opune aderării României la Schengen.

„Poziția Austriei e legată de modul în care e configurată coaliția de guvernare. E o țară care ne place, desigur, e frumoasă, mergem la ski, și eu merg des în Austria. Are în ultimii ani o problemă cu extrema dreaptă. Au fost la guvernare, conduc land-urile, au avut cel mai tânăr cancelar.

Acolo e o problemă majoră cu modul în care se așează politica, dar eu nu cred că cancelarul Austriei e așa de capul lui la nivelul țării. Nu mai e democrația așa cum eram noi învățați.

Orice politician mare dintr-o țară are la ora actuală niște constrângeri interne și externe, legate de companiile care-i sprijină campania și legate de firmele de informații care lucrează pe teritoriul țării și care l-au sprijinit să ajungă în funcție.

Luni este șeful OMV la Marcel în birou să discute niște lucruri. Totdeauna în momente în care o țară are de negociat lucruri delicate, totdeauna vor apărea anumiți agenți economici din altă parte să negocieze diferite lucruri.

În general vin să-și ia tainul oamenii ăștia. Nu există coincidențe. Au 3 zone de interes care sunt evidente. Nu fac speculații pe tema asta.„, a declarat Miron Mitrea la Realitatea PLUS, în cadrul emisiunii Culisele Puterii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.