Miron Mitrea, despre protestele URIAȘE din UE: „Solidaritatea socială în Europa a dispărut demult”. Care este principala ARMĂ a Moscovei, astăzi

Miron Mitrea a comentat, duminică seara, în emisiunea „Culisele Puterii” de la Realitatea PLUS, principalele subiecte ale momentului, pornind de la „politica de stradă” și până la promisiunile care lis e vând românilor, în plină criză, când se anunță o iarnă grea pentru Europa. Situația din Ucraina nu a fost nici ea trecută cu vederea, aceasta având în continuare repercursiuni asupra țărilor europene, inclusiv a României.

O analiză Reuters spune că este posibil ca ieșiri în stradă să vedem inclusiv în Elveția, Danemarca, Norvegia și alte țări extrem de dezvoltate. Principalul motiv îl reprezintă scumpirile. 

„Nu cred că vom vedea oameni în stradă în Elveția. Trai decent – defeinirea traiului decent pentru fiecare populație în parte e dificilă. În Bangladeș sau în Afganistan înseamnă să mănânci de două ori pe zi. În Germania înseamnă să ai două mașini de membru de familie, să îți faci concedii în Spania, Itaia. În Elveția trai decent e să îți faci cumpărături de la marile branduri. Este vorba despre ceea cu ce ne-am învățat. 

Pierzând din privilegii, s-ar putea ca acești oameni să iasă în stradă. Dar în stradă nu ies astfel de oameni, de obicei, ci cei acre mor de foame. 

Guvernele trebuie să se uite la această parte din populație. Solidaritatea socială în Europa a dispărut demult. Mișcarea pe care o vedem la Praga – 70.000 de oameni nu sunt puțini. Ce spune primul ministru? Atât partidele acre scoată aomeni în stradă sunt blamabile, dar și guvernele acre daua semenea răspunsuri. Principala armă a Moscovei azi în UE este acest tip de mișcări de stradă. Asta nu înseamnă că oamenii care sunt mobilizați nu au motive. Ba au motive”, a afirmat Mitrea. 

AUR cheamă oamenii în stradă pe 2 octombrie. Mitrea: „Cred că AUR se grăbește. L-aș sfătui pe George Simion să vină cu soluții pe masă”

Analistul politic a subliniat, în context, că nici în Germania nu se așteaptă la lucruri foarte mari. „Mai degrabă Cehia, Bulgaria, România. „Franța e periculoasă. Politicienii trebui să se așeze la masă și să spună <<asta putem face, asta nu putem face>>. Seriozitatea în acest moment este extrem de importantă. Dacă tipul de politician expansionist, vesel a prins lpână acum – cum a fost Traian Băsescu, Boris Johnson – acum nu va mai prinde pentru că războiul ăsta nu se va termina curând”, a arătat Mitrea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.