O nouă tranșă de vaccin anti COVID-19 ajunge astăzi la Timișoara, pentru patru județe din vestul țării

Cu o zi întârziere, din cauza unor probleme tehnice ale producătorului – după cum a anunțat Grupul pentru Comunicare Strategică – o nouă tranșă de vaccin ajunge la Timișoara.  Avionul care transportă serul imunizant aterizează pe aeroportul Timișoara la ora 11.00. De aici dozele de vaccin sunt transportate,  pe cale rutieră, spre centrul de stocare de la Spitalul Militar.

De aici, urmeaza sa fie distribuit apoi in cele patru judete din vestul tarii (Timis, Arad, Caras Severin si Hunedoara) pentru imunizarea personalului medical din spitalele care trateaza bolnavii infectati cu SARS-CoV-2.

Vaccinurile vor fi trasportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, a precizat CNCAV.

La Timișoara vor ajunge 10.725 de doze.

Primele 10.000 de doze de vaccin împotriva coronavirusului au intrat în ţară vineri, pe la Vama Nădlac 2, judeţul Arad, iar sâmbătă au ajuns la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru naţional de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19.

Vaccinarea a început, duminică, în toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva SARS-CoV-2.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.