O reţea care clona carduri folosite la bancomatele din Arad, destructurată. Cum acţiona gruparea

O reţea care clona carduri folosite la bancomatele din vestul ţării a fost destructurată, joi, decătre poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea procurorilor DIICOT Timişoara.

Cercetările vizează 14 persoane, iar 8 persoane au fost duse la audieri. Conform anchetatorilor, cu începere din cursul lunii martie 2013, cei în cauză s-ar fi constituit într-un grup infracţional şi ar fi montat, la ATM-uri de pe raza municipiilor Arad, Timişoara şi Cluj-Napoca, dispozitive contrafăcute pentru copierea, în mod fraudulos, de date de carduri bancare. Ulterior, ar fi inscripţionat aceste date pe carduri neinscripţionate, folosindu-le pentru retrageri frauduloase de numerar din bancomate din alte ţări. Prin activitatea infracţională, s-ar fi cauzat băncilor un prejudiciu de aproximativ 65.000 de euro.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au confiscat şapte laptopuri, opt telefoane mobile, o tabletă, cinci HDD-uri externe, patru carduri de memorie, 12 stick-uri USB, un card bancar, înscrisuri, precum şi 267 de grame de fragmentate de substanţă vegetală de culoare olive.

Poliţiştii şi procurorii continuă cercetările în acest caz.