Octombrie, mai caldă și mai secetoasă ca de obicei. Prognoza pe o lună

Chiar dacă a debutat cu temperaturi mai mici decât cele normale, luna octombrie va fi caracterizată de o vreme mai caldă și cu precipitații mai puține decât în mod obișnuit, arată prognoză pe o lună a Administrației Națională pentru Meteorologie.

Săptămâna 3 – 10 octombrie

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în nord-estul țării. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice,.

 

Săptămâna 10 – 17 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea estică a țării. antitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile sudice, dar și local excedentare în cele nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

 

Săptămâna 17 – 24 octombrie

 

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice.Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice și sud-estice, dar și local excedentar în extremitatea de nord-vest a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

 

Săptămâna 24 – 31 octombrie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.