OFICIAL. Primul caz de coronavirus CONFIRMAT în România

Victor Costache, ministrul interimar al Sănătăţii, și Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, au anuntat, miercuri seara, prezenţa primului caz de coronavirus în România. Pacientul va fi transportat la București în această noapte cu un ehipaj de la ISU Dolj.

S-a anunţat primul caz de coronavirus din România. Este vorba de un bărbat din județul Gorj, care ar fi intrat în contact cu cetățeanul italian care a vizitat, recent, ţara noastră. Bărbatul urmează să fie transferat la Institutul „Matei Balş”, din Capitală, scrie www.realitatea.net

Bărbatul în cauză mai locuia în aceeași casă, unde era izolat de două zile, cu alte 7 persoane. Cele 7 persoane vor rămâne în carantină în casă, sub pază, urmând a li se asigura toate cele necesare. Conform declarațiilor lui Arafat, reprezentanții DSP vor intra în contact cu cele 7 persoane doar echipați cu echipament special. 

După ce la prânz, Raed Arafat anunța că niciuna din primele 13 probe trimise la laboratorul din București, din Gorj, au avut rezultat negativ, primul caz de coronavirus de pe teritoriul României a apărut din a doua serie de probe, scrie realitateadegorj.net

„In urma testarii facute persoanelor din jud. Gorj, avem primul caz confirmat cu COVID+19 pe teritoriul Romaniei. Starea barbatului e buna, nu manifesta simptome si nu trebuie sa ne alarmam. Mai avem in lucru inca 33 de teste din acea zona”, a declarat ministrul Sanatatii.

„Da, putem confirma, există diagnosticul virusologic pozitiv realizat la Institutul „Matei Balş”, confirmat de profesorul Streinu Cercel. Este vorba de un pacient din grupul de la Gorj”, a declarat, anterior, la un post TV, Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.