Pâinea se va scumpi în perioada următoare din cauza prețurilor mari de producție!

Ministrul Agriculturii a făcut un anunț pentru români: pâinea se va scumpi în perioada următoare, din cauza prețurilor mari de producție. Petre Daea îi apără pe fermieri și spune că majorarea se impune, pentru că este nevoie de amortizarea unor cheltuieli. 

„Grâul este mai scump acum pentru că s-a produs mai scump. Eu nu sunt adeptul celor care spun că piaţa face preţul. Nu, piaţa stabilizează preţul, dar preţul este făcut din elementele de cost, iar fermierii lucrează cu o motorină mai scumpă, cu îngrăşăminte mai scumpe, cu insectofungicide mai scumpe, cu forţă de muncă mai scumpă.

Fermierii sunt extrem de ponderaţi în a solicita preţuri mari. Ei nu solicită preţuri mari că doresc, ei solicită doar preţul prin care să poată să îşi recupereze cheltuielile pe care le-au făcut în aşa fel încât să poată lucra în continuare terenul respectiv. Pentru că, dacă se opreşte producătorul, sigur că nu avem pâine în România. Şi să nu oprim producătorul, să avem pâine în România – SĂ NU OPRIM PRODUCĂTORUL”, a spus Petre Daea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.