Percheziții la administratorii pensiunii Ferma Dacilor și la Primăria Gura Vadului, după tragedia în care au murit 8 oameni

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova efectuează, marți dimineață, opt percheziții domiciliare la administratorii firmei Ferma Dacilor și Primăria Gura Vadulu. Aceștia au extins urmărirea penală in rem cu privire la fapte de fals şi abuz în serviciu în dosarul privind incendiul în care 8 oameni au murit. Până în prezent, 6 mandate de aducere au fost puse în aplicare. Patronul de la Ferma Dacilor este în aceste momente la poliție. Cornel Diniciu a fost luat cu mandat.

Percheziții de amploare, marți dimineață, la administratorii societății care administră complexul Ferma Dacilor din județul Prahova, dar și la primăria din localitatea Gura Vadului.

Procurorii anunță astfel, într-un comunicat, că au fost emise și puse în executare un număr de 6 mandate de aducere „privind persoane ce au calitatea de administratori statutari sau în fapt ai societății comerciale, ori care îndeplinesc sau au îndeplinit funcții publice în cadrul autorității publice cu responsabilități în domeniul amenajării teritoriului și urmanismului”. 

Sunt momente decisive la sediul Poliției din Prahova. Diniciu a fost ridicat cu mandat, deci sub escortă. Urmează să vedem dacă va fi reținut pentru 24 de ore. 

Alături de Dinicu, la sediul poliției sunt și primarul, dar și fostul primar din Gura Vadului. Cu toții vor trebui să ofere răspunsuri legate de tragedia produsă în a doua zi de Crăciun, atunci când un incendiu a cuprins pensiunea, iar 8 persoane și-au pierdut viața.

Comunicatul integral al Parchetului:

„În continuarea comunicatelor de presă din zilele de 27 decembrie 2023 și 29 decembrie 2023, Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova este împuternicit să aducă la cunoștința publicului următoarele:

La data de 31 decembrie 2023,  în dosarul privind incendiul care a avut loc la data de 26 decembrie 2023 la Complexul turistic „Ferma Dacilor” din localitatea Tohani, comuna Gura Vadului, judeţul Prahova, s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem cu privire la comiterea a trei infracțiuni de fals intelectual (art. 321 alin. 1 Cod penal), trei infracțiuni de uz de fals (art. 323 teza I Cod penal), trei infracțiuni de fals intelectual (art. 321 alin. 1 Cod penal) și trei infracțiuni de abuz în serviciu (art. 297  alin. 1 Cod penal), toate vizând aspecte privind situația juridică a imobilului în care a avut loc incendiul.

În cursul zilei de azi, 2 ianuarie 2024, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au fost efectuate opt percheziții domiciliare la adresele unde locuiesc efectiv sau își au domiciliul 7 persoane fizice, în urma acestor activități procedurale fiind ridicate mai multe înscrisuri, documente și medii de stocare a datelor informatice care vor fi valorificate pe parcursul urmăririi penale.

    În vederea continuării cercetărilor, au fost emise și puse în executare un număr de 6 mandate de aducere, privind persoane ce au calitatea de administratori statutari sau în fapt ai societății comerciale, ori care îndeplinesc sau au îndeplinit funcții publice în cadrul autorității publice cu responsabilități în domeniul amenajării teritoriului și urmanismului.

    Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare, iar pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică.

    Precizăm că aceste activităţi nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

Citește și Sora patronului de la Ferma Dacilor, mesaj surprinzător despre Cornel Dinicu: „Cine este criminalul? El sau voi?”

 

Sursa: Realitatea din Justitie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.