Poliția Rutieră, obligată să anunțe prezența radarelor. Cum pot șoferii afla unde sunt amplasate acestea

Poliția Rutieră ar putea fi obligată, prin lege, să informeze conducătorii auto despre amplasarea radarelor. Măsura are scopul de a permite șoferilor să afle unde sunt montate dispozitivele.

Conform unei propuneri legislative adoptate de Senat, poliția rutieră ar putea fi obligată prin lege să informeze conducătorii auto despre amplasarea radarelor.

Potrivit proiectului de lege, echipajele de poliție nu vor mai putea să opereze în mod discret pentru a surprinde șoferii care depășesc limita de viteză.

Conform proiectului de lege, poliția rutieră va trebui să anunțe prezența radarelor pentru măsurarea vitezei autovehiculelor prin diverse mijloace, cum ar fi indicatoare rutiere sau mass-media.

„Autovehiculele poliţiei, staţionate sau în deplasare, cu care poliţiştii rutieri se află în misiune de supraveghere şi control, utilizează semnale de avertizare luminoase şi sau sonore.

Folosirea dispozitivelor de măsurare a vitezei se face doar de către poliţiştii rutieri din autovehiculele poliţiei inscripţionate sau din afara acestora, la loc vizibil pentru participanţii la trafic”, se precizează în textul proiectului de lege.

„Poliția Rutieră avertizează conducătorii de autovehicule în legătură cu prezența în trafic a dispozitivelor de măsurare a vitezei prin mass-media sau panouri de avertizare. Conducătorii de autovehicule pot folosi mijloace proprii de detectare a dispozitivelor de măsurare a vitezei”, se arată în propunerea legislativă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.