Pompierii au intervenit în zeci de cazuri în care oamenii aveau nevoie de ajutor, după vijeliile și ploile torențiale din ultima vreme

Peste 4.300 de pompieri militari, cu circa 3.200 de mijloace tehnice, au intervenit, duminică, în 30 de localităţi din nouă judeţe –  printre care și Arad, Timiș și Cara-Severin –  pentru înlăturarea efectelor negative generate de vremea rea.

„În contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate au fost emise 19 mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, la nivelul a 12 judeţe. Pompierii au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru evacuarea apei din 204 case, anexe gospodăreşti şi beciuri, 177 de curţi şi 27 de străzi”, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă 

Totodată, pompierii au acţionat pentru degajarea a nouă copaci rupţi de vântul puternic. În urma acestor evenimente, un autoturism a fost avariat.

„De asemenea, pentru furnizarea răspunsului optim la solicitările de sprijin apărute în zonele vizate de vremea neprielnică au fost activate Centrele Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, prin operaţionalizarea Grupelor Operative la nivelul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din 20 judeţe”, arată sursa citată.

Având în vedere că mai multe judeţe din sud-vest, vest şi centrul ţării se află sub atenţionare meteorologică până marţi, la ora 10,00, evoluţia fenomenelor prognozate va fi monitorizată permanent, pentru dispunerea imediată a măsurilor care se impun, astfel încât situaţiile de urgenţă înregistrate să fie gestionate în mod eficient.

„Recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitaţii. De asemenea, în cazul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetăţeni să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora”, precizează IGSU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.