Pompierii vor verifica din 3 în 3 ore secțiile ATI

După ce mai multe spitale din ţară, care au secțiile ATI pline cu pacienți Covid, au solicitat să fie păzite de autospeciale de la pompieri, pentru a preîntâmpina o tragedie precum cele de la Piatra Neamț, Constanța sau “Matei Balș”, IGSU a cerut pompierilor să verifice aceste secții de mai multe ori pe zi.

Potrivit unui ordin IGSU, pompierii trebuie să verifice secțiile ATI din 3 în 3 ore, între orele 9.00 și 21.00, iar în afara acestui interval verificările trebuie făcute “ocazional” de echipajele SMURD, după finalizarea misiunilor.

Ordinul menționează că “cel puțin o persoană care va desfășura activități de verificare va avea asupra sa un combinezon de protecție în vederea permiterii accesului în secția ATI”.

La aceste misiuni va fi cooptat și personalul cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor (cadru tehnic PSI/personal de specialitate/SPSU/personal care asigură prima intervenție la locul de muncă în caz de incendiu).

Activitățile de verificare constau în:
– dotarea cu stingătoare  și hidranți interiori, după caz;
– practicabilitatea căilor de acces/evacuare și intervenție;
– modalitatea de încălzire a spațiilor destinate ATI în vederea eliminării mijloacelor de încălzire neomologate;
– eliminarea utilizării tuturor surselor de foc deschis (lumânări,  candele etc);
– operativitatea SPSU (Serviciu Privat pentru Situaţii de Urgenţă);
– integritatea instalațiilor electrice (improvizaţii sau defecțiuni);
– asigurarea permanentă a personalului în secția ATI și cunoașterea modului de intervenție în cazul producerii unui incendiu (folosirea stingătorului și modalitățile de evacuare);
– aerisirea periodică  a spațiului în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen. 

Activitățile menționate vor fi desfășurate zilnic, din 3 în 3 ore, în intervalul orar 09 – 21 de către personalul operativ din cadrul subunităților de intervenție, iar în afara acestui program, verificările vor fi executate ocazional de echipajele SMURD  după finalizarea misiunilor.
Neregulile constatate pe perioada acestor verificări vor fi aduse la cunoștință conducătorilor de instituții, în vederea remedierii în cel mai scurt timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.