Postul Adormirii Maicii Domnului

Duminică, 1 august, intrăm în Postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut și cu denumirea de Postul Sfintei Marii sau Postul Sântămăriei.

„Rânduit de sfânta noastră Biserică, încă din veacul al V-lea, întru cinstirea Maicii Domnului, acest post ne pregătește duhovnicește pentru întâmpinarea celor două mari sărbători din luna august: Schimbarea la Față a Domnului (6 august) și Adormirea Maicii Domnului (15 august).

La începutul acestei binecuvântate perioade de post, mă adresez tuturor slujitorilor Bisericii din eparhia noastră ca, pe lângă programul liturgic îndătinat, să oficiem, în seara fiecărei zile, la ora 19, Acatistul Adormirii Maicii Domnului sau Paraclisele Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu. Îndemnăm, de asemenea, pe toți clericii și credincioșii noștri, să împlinim împreună cuvântul Sfântului Vasile cel Mare, care zice: „Postul adevărat este înstrăinarea de păcat, înfrânarea limbii, oprirea mâniei, îndepărtarea de pofte, de bârfe, de minciuni, de jurământul strâmb. Lipsa acestora este post adevărat. În el stă postul cel bun”.

Să nu uităm, în aceste zile de pregătire duhovnicească, de frații și de surorile noastre aflați pe patul de suferință, în spitale și la casele lor, precum și de personalul medical care îi îngrijește cu dragoste, cu dăruire și cu jertfă de sine, pomenindu-i și pe ei în rugăciunile noastre către Tatăl ceresc și către Sfânta Maică a Domnului” , a transmis  Ioan, Arhiepiscop și Mitropolit al Banatului

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.