Prefectul Aradului: Victorie importantă în cazul Nadăș. Ce se întâmplă cu pădurea

Prefectura Arad a înregistrat o victorie importantă în cazul Nadăş, în care o familie a fost împropietărită cu cca 8.800 de ha de pădure în baza unor acte false, a anunțat, marți, instituția.

Chiar dacă procurorii DNA au stabilit falsificarea certificatului de moştenitor prin care membrii familiei Colţeu au obţinut aproape tot satul Nadăş, moştenirea nu a fost desfiinţată automat, Prefectura cerând în instanţă revizuirea împroprietăririi. Şi pentru a duce şi mai departe absurdul situaţiei, o instanţă din Olt a admis contestaţia moştenitorilor acuzaţi de fals.

După circa 2 ani de procese, Prefectura Arad a anunţat, marţi, că a înregistrat o victorie, în primă instanță, la Judecătoria Balş… care a admis, în rejudecare, cererea de revizuire  promovată de Comisia Județeană de Fond Funciar din cadrul Instituției Prefectului – Județul Arad împotriva sentinţei din 2006 prin care Judecătoria Ineu a restituit familiei Colțeu suprafața de 8742 de hectare de pădure, în baza certificatului de moștenitor emiss de notarul Vlai Adrian, care a fost desființat definitiv, de instanțele penale, în urma declarării  falsului acestui act.

Judecătoria Balș a decis desființarea sentinței civile a Judecătoriei Ineu. Hotărârea Judecătoriei Balș nu este definiticvă, putând fi atacată cu recurs la Tribunalul Olt.

Mai multe instituții ale statului, dar și săteni, au deschis procese prin care solicită revizurirea sentinței în urma căreia familia Colțeu a obținut averea.

Prefectul Aradului, Florentina Horgea, a declarat că prentru instituţie soluția favorabilă a instanței Balș vine ca o compensare a hotărârii cu care s-a acționat, prin toate mijloacele legale avute la îndemână, pentru  remedierea situației juridice a terenurilor din satul Nadăș, restituite familie Colțeu printr-un document  fals.

 

Sursa foto: Wikipedia