Premierul Nicolae Ciucă a dat, din nou, asigurări că românii nu trebuie să se teamă de o penurie a alimentelor, iar guvernul ia toate măsurile pentru a gestiona scumpirile. Șeful guvernului a dat ca exemplu modul în care instituțiile statului au acționat rapid în cazul isteriei create de scumpirea carburanților și lucrurile s-au calmat. 

„Toate țările europene se confruntă cu această problemă generată de război. (…) În ceea ce privește asigurarea de produse, vă garantez că suntem în legătură cu ministul Agriculturii și ministrul Economiei și avem garanții, de altfel spun și cifrele, că România nu are de ce să-și facă probleme pentru resursele de zi cu zi”, a afirmat Nicolae Ciucă, aflat în vizită la punctul de trecere a frontierei de la Isaccea, pe unde trec zilnic numeroși refugiați ucraineni.

Premierul a precizat că, în aceeași serie a demersurilor pentru a menține situația economică sub control, a fost finalizată și ordonanța de urgență pentru plafonarea prețului gazelor naturale și energie electrice timp de un an.