Președintele UDMR, Kelemen Hunor, participă, sâmbătă, la manifestările dedicate celor 13 generali executați la Arad

Zilele Maghiare Arădene se apropie de Final, în weekend, cu ocazia maniFestărilor dedicate celor 13 generali, în jurul cărora au Fost organizate evenimentele din ultimele zile. Cu această ocazie, la Arad, va Fi prezent preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Sâmbătă, 6 octombrie, cu începere de la ora 11, la catedrala romano-catolică din centrul Aradului va Fi oFiciată o Slujbă religioasă în amintirea martirilor. Cu începere de la ora 13.00, maniFestările se mută la la Statuia Libertăţii din Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare, unde vor avea loc discursuri pe tema revoluţiei maghiare de la 1849-1849 şi a celor 13 generali.

În fiecare an, la evenimentul din Parcul Reconsilierii participă între câteva sute şi câteva mii de persoane, între care lideri UDMR şi politicieni de la Budapesta, în acest an fiind confirmată prezenţa autorităţilor locale şi judeţene şi a preşedintelui naţional al UDMR, Kelemen Hunor. La manifestări au fost invitaţi şi preşedintele, prim ministrul şi preşedintele parlamentului Ungariei.

Cu începere de la ora 16.30, oficialităţile vor depune coroane de flori la Obeliscul celor 13 generali din cartierul Subcetate din municipiul Arad.

În 6 octombrie, comunitatea maghiară comemorează 13 generali ai armatei imperiale austriece, catre au Fost ucişi în Arad la sfârşitul Revoluţiei de la 1848-1849, în memoria acestora fiind reamplasată în oraş, în 2004, Statuia Libertăţii.

Zilele Maghiaredin Arad se încheie duminică, pe 7 octombrie, şi cuprind o serie de manifestări culturale, sportive şi religioase ale comunităţii maghiare.

Pe de altă parte, Partidul Noua Dreaptă a anunţat că, tot pe data de 6 octombrie, va depune flori la monumentul Arcul de Triumf din Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare.